top of page
iStock-994814968.jpg

Trimsalon Anja in Ichtegem: al 10 jaar de beste vachtverzorging voor je hond

Standaard, uitgebreide en tussentijdse behandelingen

Je kan bij Trimsalon Anja terecht voor diverse behandelingen. Besteed je zelf voldoende aandacht aan de vacht van je viervoeter, dan is niet altijd een volledige behandeling nodig. Even alles op een rijtje.
Een standaardbehandeling bestaat uit oude haren plukken, uitdunnen, knippen en scheren. Wil je dat ik je hond helemaal onder handen neem, dan zal ik hem ook wassen, föhnen en borstelen. Bovendien knip ik eveneens zijn poten en nagels en ik maak zijn ogen en oren schoon. Daarnaast kan je tussendoor langskomen. Bijvoorbeeld voor een stevige wasbeurt als je hond uit de bol is gegaan in de plassen of als zijn nagels te lang zijn geworden. Langharige honden hebben dan weer baat bij een geregelde kambeurt zodat er geen te grote knopen in zijn haren komen.
Wat ook je vraag is, breng je hond aan de leiband binnen en laat hem vooraf even uit. Dat is makkelijk werken voor mij en bezorgt hem geen ongemak.

Trimsalon ANja

Elk hondenras zijn eigen trimschema

Welke en hoe vaak je hond een behandeling nodig heeft, hangt af van het hondenras. Ik houd rekening met het trimschema van elk ras apart en met jouw wensen. Maar één ding is zeker: ik verzorg je hond tot in de puntjes en doe dat met geduld en kennis van zaken, gebaseerd op mijn jarenlange ervaring.

Het haar van kortharige honden is makkelijkst te onderhouden. Daartegenover staat dat zij in de ruiperiode zeer korte stugge haartjes verliezen die zich vasthechten aan kussens, kledij en tapijten. Ze zijn moeilijk te verwijderen. Wil je dat vermijden? Kom dan tijdig bij me langs om je hond te laten borstelen.

Langharige honden worden best regelmatig getoiletteerd zodat hun haren niet gaan samenklitten. Eens het zover is, is het bijzonder pijnlijk voor je hond om zijn haren te ontwarren. In de ruiperiode hebben ze veel haaruitval en moeten ze grondig geplukt worden. Bij sommige langharige rassen blijft het haar groeien. Die moeten dan weer vaak bijgeknipt worden.

Honden met een ruwharige vacht moet 2 à 3 maal wekelijks geborsteld worden. Zij krijgen doorgaans ook tweemaal per jaar een onthaarbehandeling.

Bijzondere aandacht geef ik aan puppy’s. Het is belangrijk om hen in de socialisatieperiode te laten wennen aan het trimmen, wassen, kammen enz. Ik behandel hen dan ook met de nodige zachtheid en veel geduld.

Trimsalon Anja
meer
Trimsalon ANja

CONTACTEER MIJ

De prijs van mijn behandelingen wordt bepaald door het ras en de vacht  van je hond.
Contacteer me gerust voor info en tarieven. Ik noteer graag meteen je afspraak.

down.png

Foto’s voor en na

bottom of page